Környezeti Terhelésből Környezettudatos Csomagolás

Magyarországon évente több, mint 1 Milliárd alumínium italosdoboz kerül forgalomba. Ennek ma alig a felét hasznosítjuk újra, így évente több mint 5000 tonna alumínium kerül a szemétbe csak Magyarországon. Mivel még a vékony falú alumíniumdoboz lebomlási ideje is több mint 200 év, minden egyes doboz újrafelhasználásával és újrafeldogozásával csökkentjük környezetünk terhelését.


Miért Különleges Az Alubaba Termékcsalád?

Mert ezek a termékek az alumíniumdobozok újrafelhasználásával új, világszinten egyedülálló környezettudatos csomagolásban kerülnek a polcokra.
Évente 2 millió Alubaba termékhez tudunk ép aludobozt visszagyűjteni, ez az éves környezetterhelés közel 1%-os csökkentését jelentheti.


Kisebb Ökológiai Lábnyom

Kizárólag használt aludobozokba csomagolunk öko, bio és organic besorolású, európai zöld szervezetek minősítésével rendelkező, magas minőségű, hatékony tisztítószereket, háztartási szereket és törlőkendőket.


Zöld És Praktikus

Az italos dobozok mérete, anyagtulajdonságai és arányai miatt az újrafelhasznált csomagolás kedvezőbb, mint a hagyományos:

  • - az italos dobozokhoz hasonlóan jó a helykihasználás, és egyszerűen tölthető a polc
  • - 0,25, 0,33, 0,4 és 0,5 l-es űrtartalom miatt a kis kiszerelések széles skálája elérhető
  • - az autók italtartójába pont belefér.


Adjunk Még Egy Esélyt Az Aludobozoknak!

Az Alubaba technológiájával a dobozok tömegének közel 40%-át jelentő felső zárófedelet forgács nélkül távolítjuk el, mely ezután újabb hulladék termelése nélkül szelektíven újrahasznosításra kerül a leghatékonyabb módon: újra alumíniumdoboz lesz belőle. 

A kivágott tetejű poharak mosást és fertőtlenítést követően újrafelhasznált papírból készült címkét és újrahasznosított alapanyagból készült visszazárható zárókupakot kapnak.